Kerstdag.nl

De leukste tips en de beste deals voor Kerst 2021!

Populaire kerstcadeaus

Wanneer is het 1e Kerstdag/Eerste Kerstdag?

1e Kerstdag is op 25 december 2020 en valt dit jaar op een vrijdag. Het is een officiële feestdag en voor veel beroepen betekent dat een extra vrije dag. Naast het bezoeken van familie en vrienden kan je op eerste Kerstdag ook een kerstuitje plannen. Niet alle kerstmarkten gaan in 2021 door, dus raadpleeg altijd de website van de lokale gemeente. Dierentuinen, pretparken, musea en bioscopen zijn wel geopend. Wij tonen de kerstuitjes met hoge korting op toegangskaarten.

Waarom 2e Kerstdag/Tweede Kerstdag?

Op 1e Kerstdag vieren we de geboorte van Jezus Christus en 2e Kerstdag is vanuit het Christelijke geloof een verlening van het Kerstfeest. In Nederland is het ook een officiële feestdag, dus geniet van die extra vrije dag. Tweede Kerstdag wordt vaak aangegrepen om winkelboulevards te bezoeken, maar er zijn ook veel andere uitjes mogelijk.

Kerstdag bezinning

Kerst kan ook een moment van bezinning en reflectie zijn. Niet iedereen kan de kerstdagen vieren zoals hij of zij dat wil. Denk bijvoorbeeld aan eenzame ouderen, daklozen, gezinnen onder de armoedegrens of dieren in het asiel. Een klein gebaar of aandacht kan een wereld van verschil maken!